EBRD podupire izgradnju HE Ombla kod Dubrovnika

Bez autora
Mar 03 2011

Izgradnja Hidroelektrane na Ombli bila je tema razgovora dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj. Europska banka financira isključivo projekte koji jamče sveobuhvatne pozitivne učinke na lokalnu zajednicu pa su podupreti stavovi koje je Grad Dubrovnik iznio HEP-u u smislu ekološke prihvatljivosti ulaganja koje bi trebalo zajamčiti i redovitu opskrbu vodom dubrovačkog područja. Iz EBRD su najavili kako će u postupku evaluacije projekta u kojem HEP surađuje s gradskom upravom analizirati dugoročni učinci HE Ombla na područje Rijeke dubrovačke i Grada Dubrovnika. EBRD će s gradskim Savjetom za promet i Stožerom za zaštitu i spašavanje evaluirati utjecaje same gradnje na okoliš u četverogodišnjem razdoblju.

EBRD podupire izgradnju HE Ombla kod DubrovnikaIzgradnja Hidroelektrane na Ombli bila je tema razgovora dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj.

Predstavnik EBRD-a Jack Mazingo je pojasnio kako Europska banka financira isključivo projekte koji jamče sveobuhvatne pozitivne učinke na lokalnu zajednicu pa je podupro stavove koje je Grad Dubrovnik iznio HEP-u u smislu ekološke prihvatljivosti ulaganja koje bi trebalo zajamčiti i redovitu opskrbu vodom dubrovačkog područja.

Iz EBRD su najavili kako će u postupku evaluacije projekta u kojem HEP surađuje s gradskom upravom analizirati dugoročni učinci HE Ombla na područje Rijeke dubrovačke i Grada Dubrovnika. EBRD će s gradskim Savjetom za promet i Stožerom za zaštitu i spašavanje evaluirati utjecaje same gradnje na okoliš u četverogodišnjem razdoblju.

Kako će se u tom razdoblju u Rijeci dubrovačkoj odvijati radovi na jadranskom projektu Hrvatskih voda te proširenju ACI marine Komolac ulagači planiraqju uskladiti radove zbog umanjivanja utjecaja na svakodnevicu stanovništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik